Pressklipp "Intellectual property has the shelf life of a banana" - Bill Gates

Läs några pressklippen här

 

Astarcan och Karin Klerfelt syns i pressen. Nedan kan du läsa ett urval av artiklarna:

Dagens ledare ”Bli en stjärna på att förhandla”
http:www.dagensledare.se/?cat=46&tid=7526

 

E24 Kvinna  ”Därför gör de inte som du vill”
http://www.e24.se/kvinna/karriar/darfor-gor-andra-inte-som-du-vill_1901085.e24

 

Computer Sweden  ”Argumentera med känsla och skryt”

 

Konferensvärlden ”Kunskap på Sverigeturné”
http://issuu.com/compro/docs/konferens-2-09/86

 

Säljarna ”Kört fast i rutiner? Tänk om”
http://www.saljarnas.com/?action=view&id=0-1701

 

Computer Sweden ”Väl förberedd förhandlare hamnar inte i underläge”
http://internetworld.idg.se/2.1006/1.196147/val-forberedd-forhandlare-hamnar-inte-i-underlage

 

Dagens Ledare ”Undvik de vanligaste säljtabbarna”
http://www.dagensledare.se/?cat=46&tid=1874

 

Försäkring&Finans  ”Målet är satt”
http://www.ftf.org.se/portal/page?_pageid=614,88269&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=1582167

 

Dagens ledare  ”Öka din framgång i jobbet Karin Klerfelt ger tips”
http://www.dagensledare.se/?cat=11&tid=1225

 

Metro  ”Lär dig förhandlingsknepen. Bli expert på din motpart. Visst kan du lära dig att förhandla bättre i karriären med lite träning.”
http://www.metro.se/se/article/2008/05/21/19/3624-62/index.xm


Tidningen Chef

”Hallå där Karin Klerfelt som hjälper chefer bli stjärnor på jobbet … ”

Hur blir man en stjärna?”Hitta dina gratis diamanter, din största potential där du kan bli som mest framgångsrik. Att bli stjärna handlar inte om att alla ska bli Madonna eller fotbollsproffs, utan att definiera sin egen grej. Framgångsrika personer har en sak gemensamt: De är tydliga med vad de vill och kan. Du kan det du vill. Framgång är varken tur eller gratis. Ditt liv är dina egna val. Du måste sätta mål och arbetat på dem.”

Men Jante då?”Jag är övertygad om att alla har inneboende strävan att bli bra, uppmärksammade och sedda. Så: Sikta på att bli bäst och ’make it glitter and shine’. Det har tagit mig själv tre år att sluta säga att det egentligen inte är jag som är bra utan mina kunder. Jag lyfte hela tiden bara fram andra. Nu står jag för att jag själv är en stjärna.”

Vad gör man för att inte bli för kaxig och skrämma andra?”Du ska vara en stjärna i ditt eget liv – det är viktigt att komma ihåg, inte minst som chef. Det handlar inte om att glänsa på någon annans bekostnad eller ta all plats själv. Du kan vara ödmjuk utan att be om ursäkt för dig själv.”

Hur blir man en bättre chef om man briljerar som stjärna?”Om du ger dig själv energi kan du också ge energi till andra. Det smittar av sig. Känner du dig som en stjärna kommer det avspegla sig i ditt yttre. Det är precis som stjärnorna på himlavalvet, de glänser ända ner till oss. Livet blir skittrist om du inte ökar din entusiasm. Om du vågar glänsa visar du dina medarbetare att det är tillåtet och kan sporra dem att också bli stjärnor.”

Hur odlar du din egen stjärnstatus?”Jag har nyss köpt en bil med stor stjärna på huven. Den är kaxig, sportig, röd och snabb. Den passar mig perfekt. Det tog mig ett år att förverkliga den drömmen. Den kommer att göra att jag glittrar, skiner och får ännu mer energi som jag kan sprida vidare.”

CECILIA NORRBY

 

Metro

”Bli en stjärna på jobbet Karin Klerfelt hjälper dig att lyckas på jobbet”

”Karin Klerfelt, Astarcan, lär folk att bli en stjärna på jobbet”

”Så blir du en stjärna på jobbet och privat”

1. Sätt upp mål. Tre saker som du ska uppnå och lära dig under ett år till exempel. 2. Känn efter hur du mår med jämna mellanrum, inte bara när du mår dåligt.  3. Omge dig med människor som ger, inte tar, energi. 4. Ta reda på vad du är bra på och utveckla de egenskaperna.5. Ställ krav på dig själv istället för att skylla på yttre omständigheter.

”Jag tycker inte att man ska se det som att man har ett jobb, man ska ha ett liv”. Karin Klerfelt

 

Computer Sweden ”Ödmjukhet hjälper kommunikation” Av Mett Hultgren.

Det måste inte till en fullfjädrad retoriker för att en chef ska nå ut med sitt budskap till sina anställda. Men med ett tydligt fokus och en ödmjuk inställning når man ut bättre med informationen. ”Jag har mejlat och informerat muntligen på möten, ändå når inte informationen fram”. Det är en vanlig kommentar från chefer i alla sorters organisationer. Hur kan man som chef bli bättre på att kommunicera – och finns det några knep för att få de anställda att lystra? Karin Klerfelt är retorik- och kommunikationskonsult på Astarcan i Stockholm och utbildar chefer i att bli bättre på att informera och kommunicera med sin personal. Hon menar att med grundläggande kunskap om hur information uppfattas kan cheferna ganska enkelt förbättra sin kommunikationsförmåga. Både när det gäller att kommunicera uppåt i organisationen och till sina underställda medarbetare.

http://www.idg.se/2.1085/1.80927

 

Lidingö Tidning, ”Karin hjälper chefer, säljare och företagare att bli stjärnor” Av Filip Norman.

Alla människor kan bli stjärnor. Det hävdar Karin Klerfelt som driver Astarcan, ett företag med inriktning på att utveckla vår inneboende potensial. Hon är just nu aktuell med boken ”Lust-Nytta-Resultat – 22 tips som gör dig till en stjärna på att sälja”. Om vi blir medvetna om vad vi är duktiga på kan vi gå precis hur långt som helst, menar hon.

http://www.lt.nu/site/page/146