Det krävs en viktig sak för att kunna ta betalt "Find joy in everything you choose to do. Every job, relationship, home... it's your responsibility to love it, or change it." - Chuck Palahniuk

För att kunna höja sin priser krävs en väldigt basic och banal sak:

Att du är bra på det du gör!

Härom veckan fick jag uppleva ett exempel på en som inte riktigt tycks ha fattat sambandet!

Jag ska vara med och föreläsa på en stor konferens med 60 föreläsare, dvs massor av parallella föredrag. Jag skickade  in bla följande text för en föreläsning kring ”Att ta betalt”:

”Tycker du att ditt erbjudande är värt mer och vill höja dina priser? Upplever du det svårt? Har du funderat på hur kan du paketera och ta betalt för dina produkter och tjänster? På föreläsningen kommer Du att få tips på hur du kan göra det! Du kommer få vet hur du ökar ditt affärsmässiga självförtroende, konkreta råd på hur du driver din affär genom hela säljprocessen med fokus på tre saker: 1. Skapa win/win 2. Öka kundnyttan 3. Genom det höj dina priser! Att bli en skicklig affärsman eller kvinna kan du lära dig precis som allt annat i livet. Känner du dig säker, då lyckas du. Livets olika delar går inte att isolera. Affärsmässigt självförtroende sträcker sig så mycket längre än till själva affären. Det handlar om tre områden: Attityd, Kunskap om affären och Målfokusering. På ett medryckande och konkret sätt visar Karin hur du kan bli säkrare i din affärsroll och genom det ta kommandot över ditt liv”

Detta var reaktionen från hen som var ansvarig för att sätta ihop hemida och broschyr från bla mitt inskickade material

”TACK för tanken och texten om din föreläsning. Precis vad jag behövde:)”

Då blev jag glad förstås och tänkte att det är ju en fin bekräftelse för mig att många blir intresserade, när tom hen som har till ansvar för att lägga upp alla texterna till ca 60 (!!) föreläsningar blir intresserad. Hon ser ju en hel del beskrivningar.

Men det är inte poängen med detta inlägg. Hen var ju anlitad för att se till att allt blev fint på hemsidan. jag blev väldigt förvånad när mitt namn, som ju även är min webadress, viktigt sökord etc var felstavat och att det hade smugit sig in massor av småfel som inte fanns med i orginaltexten från mig…..

Kvalitet av hens arbete levde inte upp till förväntan jag hade och utifrån den blir det svårt för hen att  höja priserna.


Hej! Jag hoppas att du gillar min hemsida?

Vill du ha mitt Nyhetsbrev? Ca 6 gånger om året kommer du att få intressanta, inspirerande och påtagliga tips

Anmäl dig till nyhetsbrevet | Läs nyhetsbrev